Kategorier
Uncategorized

Ti ting du kan gjøre for å finne ditt unike uttrykk

Bilde_10tips

På mine malekurs hører jeg ofte folk uttrykke ønske om å finne sin unike kunstnerisk stil. Å lage kunst som avspeiler den du er krever oppmerksomhet, tålmodighet, mot og ikke minst tid.
For å støtte deg på denne reisen, har jeg satt sammen en liste over ti enkle ting du kan gjøre akkurat nå for å gjenkjenne og nære ditt personlige uttrykk.

Ti ting du kan gjøre akkurat nå for å oppdage din unike stil

  1. Samle inspirasjon. Alltid. Som kunstnere må vi være på evig jakt etter ny informasjon og inspirasjon. Ikke bare når vi er i atelieret, men også i de tilsynelatende hverdagslige øyeblikkene. Når du beveger deg gjennom livet, hold øye med spennende fargekombinasjoner, bilder, figurer og ideer, og legg merke til hvorfor du føler deg trukket av dem.

2. Arkiver inspirasjonen din. Det neste trinnet er å registrere hva som inspirerer deg gjennom skisser, notater og bilder, så du kan ta det fram når du virkelig trenger det.

3. Lag plass til lek og utforskning. Både i livet ditt og i kunsten. Å gi seg selv ustrukturert tid til å bare utforske uten forventninger, er avgjørende for å oppdage nye ting og å bli inspirert. Jeg anbefaler at du slår av all elektronikk og annet kildemateriale. Dette øyeblikket er bare for deg! Har du ikke blå så bruk rød.

4. Legg merke til hva som er enkelt. Er det å kline maling med fingrene noe du kan gjøre hele dagen, fordi det er bare morsomt og lett? Så gjør det! Husk at å lage kunst og finne din stil trenger ikke å være vanskelig. Noen ganger så er det ved å følge den minste motstandens vei du kommer deg deg dit du skal. Ikke gjør det så komplisert!

5. Ta en oversikt over livet ditt. Legg merke til hva du samler på, hvordan du pynter hjemmet ditt, hva du liker å ha på, hvor du elsker å reise, og hvor din lidenskap ligger. Spør også dine nære venner om å beskrive deg i fem ord. Bruk informasjonen du får og   legg merke til hvordan egenskapene kan komme seg inn i ditt visuelle språk. Skrive det gjerne ned.

6. Mix mix mix… Utfordre deg selv til å jobbe med nye medier, verktøy og størrelser med jevne mellomrom. Prøv å jobbe med de fargene du alltid unngår. Plukk opp et nytt uventet maleriverktøy fra byggevarebutikken, matbutikken eller i naturen. Gå for stor eller gå for liten. Bare vær sikker på at du bryter vaner og beveger deg aktivt mot kanten av det som er kjent med jevne mellomrom.

7. Tegn virkeligheten. Tegninger og skisser fra virkeligheten gir mer liv til tegningene. I stedet for å tegne det du tror, eller ​​ser en blomst fra minnet ditt, ta heller en ekte blomst og se og utforsk og tegn det du ser. Jeg lover det vil se at det blir mer interessant, nyansert og personlig.

8. Stol på dine «ville og gale» ideer. Det er lett å avvise ideer som virker for «der ute» eller forskjellig fra det du pleier å gjøre. Men vent! Hva med å vurdere disse gnistene av inspirasjon å være gaver fra universet,  for å hjelpe deg med å manifestere noe nytt og unikt inn i livet ditt? Stol på dem, følg opp, og vær åpen for hvor de tar deg. Dette er deg på ditt mest originale.

9. Vær deg. Vær ærlig. La uttrykket ditt komme på lerretet/arket uten å være så selvkritisk. Kanskje er det banalt og «dårlig» akkurat når det kommer ut. Men vær raus mot deg selv og fortsett å male. Ta pauser og se på bildet ditt med perifersyn. Vend det opp ned og se etter former og muligheter. La ditt personlige uttrykk komme, gi slipp!

10. Ikke gi deg. Den eneste måten å finne din unike stil på er å gå på igjen og igjen, og å sette inn de timene som er nødvendige for at uttrykket din skal dukke opp til overflaten. Tenk deg å plukke opp en fiolin for aller første gang. Det kommer ikke til å høres ut som musikken som inspirerte deg til å lære dette instrumentet i utgangspunktet.  Å finne veien med en eller annen form for kunstnerisk uttrykk er en livslang reise, step by step. Bare husk at det er på reisen gode ting skjer, så tren tålmodig og nyt turen!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..